Ce vă faceți dacă în spatele lui Ponta este Băsescu?


base-ponta

Dragi fani ai PSD-ului, vă propun un exercițiu de gândire. Ce vă faceți dacă în realitate nu Iohannis este omul lui Băsescu, „demonul” pe care îl considerați responsabil pentru traiul vostru mizer, ci Ponta? Pe cine ați vota duminică dacă ați afla asta? Ce-ar fi dacă, după victoria de la alegerile din 2009, Băsescu și-a înfiltrat un om loial lui la conducerea PSD-ului, pentru a deține controlul opoziției? Pare o ipoteză de domeniul fantasticului? Se știe că Victor Ponta a lucrat pentru Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea. Ponta și soția sa au fost văzuți de multe ori în compania soților Cocoș-Udrea, Victoraș și Lenuța fiind prieteni de mult timp, de pe vremea când el era procuror, iar ea avocată. În 2006, Băsescu era primit cu aplauze de tineretul pesedist, condus de Victor-Viorel, care a apreciat foarte mult prestația președintelui și a Elenei Udrea. „Și noi îl apreciem pe Traian Băsescu”, declara atunci pentru presă Daciana Sârbu, soția lui Victor Ponta. Se știe și că Ponta a făcut parte din primul guvern al lui Emil Boc, deținând funcția de ministru delegat pentru relația cu Parlamentul. La fel cum se știe că Udrea și Boc sunt oamenii lui Băsescu. Se mai știe și că Băsescu l-a refuzat pe Iohannis pentru funcția de premier, însă a fost de acord cu Ponta. Să nu uităm de pactul de coabitare dintre Băsescu și Ponta, când cei doi și-au împărțit frățește conducerea țării. Acum 10 ani, Băsescu câștiga alegerile de mână cu fratele său de alianță, Tăriceanu, căruia i-a oferit funcția de prim-ministru. Iar Ponta face acum exact același lucru. Să fie o coincidență? Ori doar un deja-vu? Cireașa de pe tort o reprezintă declarația din iunie a acestui an a Cristinei Pocora, purtătoarea de cuvânt a PNL: „Așa tare luptă Victor Ponta cu Traian Băsescu încât s-a gândit să-l facă senator pe viață. Prietenul Ponta a găsit soluția prin care să-l ajute pe prietenul său Băsescu: îi oferă imunitate pe viață. Doar am văzut cum se raportează PSD la solicitările DNA legate de parlamentari…

Să apelăm măcar puțin și la logică. Un președinte care nu mai poate candida are nevoie de un succesor, un om de încredere care să poată fi manevrat din umbră. Dacă acel președinte știe că nu mai este dorit de popor (lucru dovedit de referendumul pentru demiterea sa), sub nicio formă nu va declina în public identitatea marionetei sale. Deoarece aceasta va avea parte, de asemenea, de aceeași repulsie din partea poporului. Singura metodă pentru a-și impune favoritul este de a se distanța de respectivul, mai ales prin crearea pentru ochii publicului a unui conflict cu urmașul său. Mai mult, președintele trebuie să sprijine oficial o altă persoană pentru a elimina orice posibilă suspiciune care ar putea da în vileag adevăratul său succesor. Și pentru a fi sigur că adevăratul său urmaș îi va prelua fotoliul prezidențial, președintele își poate folosi influența asupra tuturor partidelor politice, pentru a le cere să ofere candidați slabi la președinție, care să nu-i pună în pericol succesorul.

Băsescu a sprijinit-o fără ascunzișuri pe Elena Udrea, deși orice om cu puțină minte și-a dat seama imediat că femeia aia n-avea nicio șansă să ocupe funcția supremă în stat. De ce ar fi mizat Băsescu pe un cal necâștigător? De ce ar fi acceptat un pariu pierdut din start? Un politician uns cu toate alifiile nu poate face greșeli puerile nici măcar la beție. În acest caz, singura variantă plauzibilă rămâne cea care spune că Elena Udrea nu a fost decât o diversiune, menită să ascundă adevăratul plan al președintelui.

Nici ceilalți doisprezece contracandidați ai lui Ponta nu au avut vreodată o șansă reală de a câștiga alegerile. Haideți să fim serioși: Vadim, William Brânză, Dan Diaconescu Direct, doi unguri… Nici măcar Iohannis. E la mintea cocoșului că majoritatea românilor nu vor alege în veci un neamț cu o religie diferită de a lor, care mai și plictisește la culme de fiecare dată când deschide gura. Românii, învățați cu pâine și circ, vor show. L-au ales pe zâmbărețul Iliescu, și-au dat seama că au greșit cu seriosul Constantinescu și s-au întors la zâmbăreț, apoi au ales hăhăielile lui Băsescu. Nu au nevoie de un conducător eficient, ci de unul care să-i distreze, așa cum fac cu succes Măruță, Capatos, Gherghe și alți manipulatori de meserie. Iar Ponta a fost învățat cum să le ofere maselor exact ce au nevoie: zâmbete, câteva glume și minciuni frumos ambalate. Se poate observa cu ochiul liber că Iohannis nici măcar nu se obosește să încerce să câștige. Asta pentru că și el știe că nu este aici decât pentru a-și juca rolul în show-ul numit politică. Ponta va câștiga alegerile detașat, iar dictatura PSD se va reinstaura în ovațiile turmei îngrășate în ajun cu ulei, făină și o sută de lei în plus la salariu / pensie.

Dar ce vă faceți dacă în spatele lui Ponta este tot Băsescu?

 538989_493910927325425_805258749_n

Vezi articolul și aici: http://secretelezeilor.wordpress.com/2014/11/13/ce-va-faceti-daca-in-spatele-lui-ponta-este-basescu/

Reclame

2 răspunsuri la „Ce vă faceți dacă în spatele lui Ponta este Băsescu?

 1. Traian Ioan 13/11/2014 la 22:00

  Dragi tovarăşi,
  Bine ar fi dacă aţi întelege că toate popoarele sunt mulţimi de proşti, care vor să trăiască bine. Eu, Traian Ioan, nu uit niciodată că sunt parte din acest Popor de Români proşti. Dar nu uit că sunt parte şi din mulţimea americanilor credincioşi, „In God we trust”. Nu uit, de asemenea că, toate guvernele naţionale sunt compuse din patrioţi şi trădători având în frunte câte un idol. Când îl veţi judeca pe idolul Nicolae Ceauşescu, veţi afla cauza eşecului lui: poporul evreu, popor de paraziţi sociali, care umblă cu cortul prin lume.
  Toţi evreii, fără excepţie sunt trădători ai neamului în mijlocul căruia s-au aciuit!
  Ce să vă fac dacă nu sunteţi capabili să vedeţi că cei mai mari hoţi şi criminali sunt evrei!?
  Ce să vă fac dacă nu sunteţi capabili să vedeţi că forma de guvernare capitalistă se bazează pe morala biblică de discriminare socială.
  Nu-mi fac iluzia că aş fi mai puţin prost decât voi, că aş fi capabil să vă fac să înţelegeţi ce ştiu eu. Mă tem că nu vedeţi nici măcar legătura celor scrise de mine cu cele menţionate în articol.

 2. Dinu Pescaru 15/11/2014 la 04:05

  Cam astai treaba Klaus Werner Iohannis – anul 2008

  Unde nu-i foc nu iese fum

  Primarul Johannis din Sibiu suspectat de trafic de copii

  Uploaded on May 11, 2008

  TV Antena 1 Sibiu prezinta in 2000 un reportaj ancheta cu privire la acuzatia de trafic de copii facuta de Iohannis si sotia la inceputul anilor 90 pentru o familie din Canada.
  Sibiu mayor investigated by the media in 2000 about his involvement in child trafficking in early 90s for a

  Johannis Klaus acuzat de implicarea în traficul de copii! – Ion Coja la Nasul TV

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: